O crema de fructe dulce, ideala de preparat in sezonul estival este crema de caise cu frisca.
Ingrediente:
500 grame caise,
4 foi gelatina,
250 grame zahar,
400 grame frisca batuta.
Mod de preparare:
##STEP##
Se spala caisele bine coapte. Se scurg de apa si se scot samburii. ##END STEP##
##STEP##
Se trec prin sita. Se sparg sase samburi, se oparesc ca sa se ia pielita si se piseaza in piulita de piatra cu o lingura de lapte. ##END STEP##
##STEP##
Se inmoaie gelatina cu apa fierbinte. Se amesteca impreuna piureul de caise cu samburii pisati, gelatina topita si zaharul pisat, adaugand la urma si frisca batuta. ##END STEP##
##STEP##
Se uda o forma cu apa, se toarna compozitia si se da cateva ore la gheata. ##END STEP##
Cu putin inainte de a fi servita, crema de caise se rastoarna, dupa ce s-a introdus o clipa forma in apa calda.