Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru dulceata de caise coapte se foloseste si apa de var care poate fi obtinuta astfel:
Pentru dulceata de caise coapte se foloseste si apa de var care poate fi obtinuta astfel:
- se stinge intr-un vas curat 1/4 kg de var cu 2-3 l de apa.
- dupa ce varul a fiert, se lasa sa se racoreasca.
- varul gros se depune la fund, iar in apa limpede de deasupra se tin fructele pentru dulceata.
Ingrediente dulceata de caise coapte:
- O farfurie adanca plina cu varf, de caise,
- un kg zahar,
- 3 pahare apa,
- zeama de la o lamaie,
- 1 litru apa de var, limpede.
Mod de preparare:
Se aleg caise frumoase, potrivit de mari, se curata de coaja cu un cutitas bine ascutit si se tin 2 - 3 ore in apa limpede de var, dupa care se limpezesc in cateva ape reci.
Se scot samburii, tinand caisa usor in mana stanga si impingand samburele cu un betisor ascutit, din partea dinspre codita, cu grija sa nu se sparga caisa.
Se pun pe o sita sa se scurga. Se leaga zaharul cu trei pahare de apa, se pun caisele, se lasa sa dea 2 - 3 clocote, se iau de pe foc tinandu-se la o parte circa un sfert de ora ca sa lase apa, apoi se pun din nou la foc sa fiarba pana se leaga cat trebuie.
Se ia spuma. La ultimele clocote se adauga vanilie, zeama de la o 1/2 de lamaie si cativa samburi de caise curatiti de pielite, dar intregi.
Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.