Acest desert aromat sigur l-ai incercat macar o data in copilarie.
Acum este timpul sa ti-l reamintesti si sa il incluzi in meniu mai des.
Ingrediente:
12 mere mijlocii,
50 grame unt proaspat,
2 linguri de zahar.
Mod de preparare:
##STEP##
Se spala merele, se scobesc la mijloc si se face o crestatura adanca de un milimetru de jur imprejurul marului, ca sa nu plesneasca coaja la copt. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza merele intr-o forma, unele langa altele, umpland scobitura cu zahar pisat, iar deasupra fiecaruai se pune cate o bucatica de unt. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna 2-3 linguri de apa si se da la cuptor la foc potrivit. ##END STEP##
##STEP##
Se uda din cand in cand cu siropul din forma. Se tin cam trei sferturi de ora. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc nu prea fierbinti, cu scortisoara.