Orezul cu marmelada este la fel de bun ca cel cu fructe zaharisite.
Ingrediente:
- 4 cesti lapte,
- o ceasca orez,
- vanilie,
- un praf de sare,
- 3 linguri zahar;
- 3 oua,
- 3 linguri cu zahar,
- 2 linguri de marmelada,
- 2 linguri de unt.
Mod preparare:
##STEP##
Se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert Intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece si o bucatica de vanilie sau putina vanilina (de preferinta lapte proaspat nefiert). ##END STEP##
##STEP##
Se fierbe incet pe foc mic amestecand din cand In cand ca sa nu se prinda de fund. ##END STEP##
##STEP##
Cand este aproape fiert, se adauga zaharul si un praf de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor. ##END STEP##
##STEP##
Cand este aproape gata adaugam o lingura de unt proaspat. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce s-a racorit se adauga galbenusurile. ##END STEP##
##STEP##
Se unge cu unt o forma rezistenta la foc. ##END STEP##
##STEP##
Se intinde pe fund marmelada, se asaza orezul si deasupra se pun albusurile batute spuma, cu zahar. Se da la cuptor o jumatate de ora. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste imediat ce a crescut albusul.