Reteta: Sufleu de portocale

Sufleul de portocale se prepara similar cu sufleul de lamaie.

Ingrediente:

o portocala mare,
100 grame zahar,
4 dl lapte,
50 grame faina,
4 galbenusuri,
6 albusuri,
unt pentru uns forma.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala portocala si se sterge. Se iau 100 rame zahar bucati si se freaca pe rand bucatile de zahar de coaja lamailor. ##END STEP##

##STEP##

e amesteca incet laptele rece cu faina, se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se pune zaharul parfumat cu portocala. ##END STEP##

##STEP##

Se da de o parte si se lasa sa se mai racoresca. Se adauga zeama de la portocala. ##END STEP##

##STEP##

Se pune pe foc, amestecand mereu, iar cand incepe sa fiarba se da de o parte si se adauga untul. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce a mai pierdut din caldura, se pun galbenusurile, pe rand, si la urma albusurile batute spuma, amestecand usor. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna compozitia intEND STEP##Se da la cuptor la foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Dupa o jumatate de ora, cand sufleul a crescut, se presara deasupra putin zahar pisat. Se mai lasa 10 minute pana se topeste zaharul si se serveste imediat. ##END STEP##

Optional: Se pot adauga in compozitie bucati mici de coaja de portocala zaharisita.