Un desert aromat facut din aluat cu crema de unt este trandafirul.
Ingrediente:
- 400 grame faina,
- 30 grame drojdie,
- 2 oua intregi,
- un galbenus,
- un pahar cu lapte,
- 2 lingurite zahar,
- 1/2 lingurita sare,
- o lingura rom,
- vanilie sau vanilina.
Pentru crema:
- 125 grame unt,
- 100 grame zahar pudra.
Mod de preparare:
##STEP##
Se cerne faina intr-o covata si se face loc la mijloc. ##END STEP##
##STEP##
Separat se freaca drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte pana se face ca o crema. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna peste faina, se adauga doua oua intregi si un galbenus, frecat cu sare, laptele cald, o lingura de rom si vanilie. ##END STEP##
##STEP##
Se framanta bine pana se face basici. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa la cald sa creasca. Se freaca untul proaspat cu zaharul pisat pana se face spuma. ##END STEP##
##STEP##
Cand aluatul a crescut, se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina, se intinde o foaie groasa de un cm, iar deasupra se intinde crema de unt intr-un strat cat mai uniform. ##END STEP##
##STEP##
Se ruleaza sul si se taie In bucati de 3 - 4 cm, care se asaza pe una din fete, intr-o forma rotunda, unsa cu unt (nu se asaza bucatile prea indesate ca sa aiba loc sa creasca). ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa creasca, se ung cu albus si se coc la foc potrivit. ##END STEP##
Mod de servire:
Cand sunt gata, se presara cu zahar pudra si se servesc.