Turta dulce este un produs alimentar cu aroma de ghimbir si de obicei, pentru obtinerea sa se foloseste miere sau zahar.
Ca si consistenta, turta dulce variaza de la o prajitura moale, paine aromata si pana la ceva apropiat de un biscuite cu ghimbir.
Ingrediente:
3 oua,
100 grame zahar,
300 grame faina,
300 grame miere,
un varf de cutit bicarbonat,
o lingurita de scortisoara si ghimbir,
150 grame nuci.
Mod de preparare:
##STEP##
Se freaca galbenusurile cu zahar si se adauga cate putin faina. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca bine, apoi se adauga mierea, albusurile spuma, un varf de cutit de bicarbonat, o lingurita de scortisoara amestecata cu ghimbir si cateva nuci curatate, dupa gust. ##END STEP##
##STEP##
Se unge tava cu ulei si se toarna compozitia. ##END STEP##
##STEP##
Se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit. ##END STEP##
Mod de servire:
Usor de obtinut, turta dulce se consuma rece si este o gustare care poate fi luata chiar si la pachet.