Turta dulce cu miere

Turta dulce este un produs alimentar cu aroma de ghimbir si de obicei, pentru obtinerea sa se foloseste miere sau zahar.

Ca si consistenta, turta dulce variaza de la o prajitura moale, paine aromata si pana la ceva apropiat de un biscuite cu ghimbir.

Ingrediente:

3 oua,
100 grame zahar,
300 grame faina,
300 grame miere,
un varf de cutit bicarbonat,
o lingurita de scortisoara si ghimbir,
150 grame nuci.

Mod de preparare:

##STEP##

Se freaca galbenusurile cu zahar si se adauga cate putin faina. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca bine, apoi se adauga mierea, albusurile spuma, un varf de cutit de bicarbonat, o lingurita de scortisoara amestecata cu ghimbir si cateva nuci curatate, dupa gust. ##END STEP##

##STEP##

Se unge tava cu ulei si se toarna compozitia. ##END STEP##

##STEP##

Se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit. ##END STEP##

Mod de servire:

Usor de obtinut, turta dulce se consuma rece si este o gustare care poate fi luata chiar si la pachet.