Cum sa faci cuib de viespi

Cuibul de viespi este un preparat dulce care poate fi consumat in orice moment al zilei. Multi romani il prefera la micul dejun cu o cana de lapte dulce langa.

Ingrediente:

- 400 grame de faina alba;

- 240(100 grame pentru umplutura, 100 pentru sirop) grame de zahar;

- o jumatate de lingurita sare;

- un plic de zahar vanilat;

- un plic de drojdie uscata;

- 2 oua mari, scoase cu 2-3 inainte de preparare de la rece;

- 220 grame de unt(70 grame vei topi);

- 90 mililitri de lapte cald;

- 220 mililitri de apa(70 mililitri, calduta, 150 ml pentru sirop).

- 100 gr nuca macinata

- scortisoara (optional)

Mod de preparare:

- amesteca faina cu zaharul si cu sarea.

- bate ouale si amesteca-le cu laptele, cu apa si cu untul topit.

- pune amestecul de oua, in masina de paine, apoi presara peste drojdia uscata si zaharul vanilat.

- aseaza deasupra amestecul de faina.

- seteaza masina pe programul de framantat si dospit. Daca nu ai masina, poti framanta aluatul si manual, dupa care il vei lasa la crescut o ora intr-un loc cald.

- freaca untul cu zaharul, pentru umplutura.

- macina nuca.

- pune aluatul dospit pe masa odata cu faina si framanta-l usor.

- intinde foaie la dimensiunea 30 X 50 cm;

- unge foaia cu untul frecat cu zahar.

- presara nuca peste. Poti presara si putina scortisoara macinata, daca iti place. La fel si stafide.

- ruleaza foaia pe latura mare. Taie, apoi, felii de aproximativ 3 centimetri.

- pune feliile(la distanta intre ele sa poata creste) intr-o tava rotunda (cu pereti detasabili) de 26 centimetri diametru.

- introdu tava intr-o punga de plastic si lasa la crescut circa 40 minute.

- baga tava la cuptor timp de 20 minute, la temperatura de 180 grade.

- prepara siropul. Fierbe apa cu zaharul la foc mediu. Opreste focul cand zaharul s-a topit.

- scoate tava din cuptor(dupa 20 minute) si unge cuiburile de viespi cu siropul, folosind o pensula de silicon.

- mai introdu tava la cuptor pentru un sfert de ora.

- scoate-o si mai unge odata ciuburile cu sirop;

- inca 5 minute la cuptor, apoi. E gata!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci COZONAC TRANDAFIR cu STAFIDE