Cum sa faci dulceata de cirese dulci

Exista o multime de retete pentru dulceata de cirese. Cam orice soi de cirese se potriveste pentru aceasta delicatese, de la cele albe, pana la specialele cirese amare. Azi, ne axam pe o reteta simpla care are la baza ciresele dulci.

Cum sa faci dulceata de cirese dulci. Ingrediente:

- 2 kg cirese;

- 1, 5 kg zahar;

- un pahar apa;

- sucul de la o jumatate de lamaie.

Cum sa faci dulceata de cirese dulci. Mod de preparare:

- spala ciresele sub jet de apa;

- indeparteaza coditele si samburii cireselor;

- prepara siropul. Pune zaharul intr-un vas cu apa, apoi adu siropul la punctul de fierbere. Zaharul trebuie sa fie complet dizolvat!

- adauga ciresele in siropul pe care tocmai l-ai facut;

- amesteca bine;

- fierbe amestecul la foc mare, pana cand siropul incepe sa se ingroase. Pentru cantitatea noastra de cirese, va fi nevoie sa fierbi amestecul la foc mare cam jumatate de ora;

- indeparteaza spuma care apare in timpul fierberii, cu o lingura de lemn;

- adauga, la final, sucul de lamaie;

- toarna dulceata usor racita in borcane curate cu inchidere ermetica;

- muta borcanele intr-un loc racoros si intunecat(camara, beci, pivnita).

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Dulceata de cirese albe