Cum sa faci dulceata din flori de liliac

Daca doresti o dulceata cu un gust aparte, special, trebuie sa incerci dulceata din flori de liliac! Da. Nu glumim. E o dulceata dulce-amaruie cu o aroma de neuitat. Persoanele alergice la liliac, femeile insarcinate si cele care alapteaza, dar si copiii sub 3 ani trebuie sa evite consumul dulcetii de liliac.

Dulceata de liliac. Ingrediente:

-‌ 500 grame de petale de liliac mov;

- 500 grame de zahar;

- sucul de la doua lamai/ 2 lingurite si jumatate de sare de lamaie;

- 500 mililitri de apa.

Dulceata de liliac. Mod de preparare:

- separa petalele de liliac de codite;

- spala petalele cu apa rece;

- pune petalalele intr-un vas mai mare, termorezistent;

- pune apa peste petale;

- fierbe amestecul pe foc mic. Lasa amestecul sa fiarba inca 10 minute din momentul in care da in clocot;

- opreste focul;

- adauga sucul de lamaie;

- amesteca bine;

- pune un capac vasului si lasa amestecul sa se aseze pentru 20-25 minute;

- separa petalele de lichid cu ajutorul unei strecuratori/linguri;

- adauga zaharul in sucul ramas in vasl

- adu siropul obtinut la punctul de fierbere;

- paseaza, intre timp, petalele de liliac intr-un blender;

- adauga petalele maruntite in siropul care deja clocoteste si amesteca bine;

- tine dulceata pe foc mic inca o jumatate de ora de la momentul clocotirii. Nu uita sa amesteci des in acest interval;

- umple borcane sterilizate cu dulceata rezultata;

- pune capace sterilizate borcanelor si inchide-le ermetic;

- intoarce borcanele cu capacele in jos si inveleste-le cu o patura calduroasa pana se vor raci complet.

- muta borcanele in zona de conservare(beci, camara)

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Dulceata de lamaie