Cum sa faci INVARTITA cu MAC

Invartita se poate prepara cu mac, mere, nuca, branza sau dulceata. Reteta nu difera prea mult. Iata cum arata o invartita cu mac, asa cum se facea pe vremea bunicii.

Ingrediente aluat:

- 3 cesti de faina;

- 2 oua, din care unul pentru uns;

- o lingurita de drojdie;

- 2 linguri de unt topit;

- o ceasca de lapte caldut;

- un pahar de zahar;

- 3 linguri de ulei;

- un praf sare.

Ingrediente umplutura:

- 500 gr mac;

- o ceasca de zahar;

- 2 cani de lapte;

- 2 plicuri de zahar vanilat.

Mod de preparare:

- amesteca toate ingredientele pentru aluat si framanta pana obtii o compozitie omogena si elastica.

- lasa la dospit intr-un loc caldut aproximativ 3 ore.

- pregateste umplutura. Macina macul si pune laptele pe foc cu zahar si zahar vanilat.

- cand laptele s-a incalzit, adauga macul macinat si amesteca pana se leaga.

- intinde aluatul intr-o foaie mare dreptunghiulara si unge-o cu umplutura racita.- ruleaza foaia pe lungime, iar la final, adun-o sub forma de melc.

- pune foaia intr-o tava de aragaz (iese mare), tapetata cu hartie de copt si unge-o cu ou batut.

- bag-o la cuptor pentru 15 minute la 220 grade C, apoi 45 de minute la 180 grade C, acoperita cu hartie de copt.

Se serveste rece. Pofta buna!

Se serveste rece.