Laptele de pasare este denumirea generica data unui tort foarte popular in Romania. Exista diferite retete pentru aceasta prajitura fantastica. Niciuna, insa, mai tare decat cea pe care v-o propunem azi.
Lapte de pasare. Ingrediente:
- 4 albusuri de ou;
- 4 linguri de sirop de zahar;
- o lingurita de sare de lamaie;
- un plic de gelatina;
- 125 ml de apa( un pahar);
- 100 grame de ciocolata;
- 50 grame de unt.
Lapte de pasare. Mod de preparare:
- dizolva gelatina intr-un pahar cu apa si las-o la hidratat pentru 60 minute;
- bate albusurile pana devin o spuma pufoasa;
- adauga sarea de lamaie si siropul de zahar;
- amesteca fara oprire in aceeasi directie;
- incalzeste apa in care s-a dizolvat gelatina, fara sa o fierbi;
- adauga apa cu atentie in spuma de albus, amestecand fara oprire;
- topeste tableta de ciocolata pe bain-marie si adauga untul.
- toarna ciocolata intr-o forma;
- muta forma la frigider pana se intareste;
- toarna spuma de albus deasupra ciocolatei intarite (in forma;
- muta tortul la frigider pentru o ora;
- scoate tortul de la rece si intoarce-l invers pe un platou.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Lapte de pasare cu vanilie si rom