Cum sa faci negresa cu nuca

Negresele sunt unele dintre cele mai populare prajituri din Romania. Se fac destul de repede si nu dezamagesc niciodata. Azi, iti prezentam o reteta de negrese cu nuca. Te vei indragosti iremediabil de aceasta prajitura gustoasa si pufoasa!

Negresa cu nuca. Ingrediente pentru blat:

- 200 grame de zahar;

- 300 grame de faina;

- 210 mililitri de lapte;

- 50 grame de cacao;

- 250 grame de unt;

- 4 oua;

- 10 grame de praf de copt.

Negresa cu nuca. Ingrediente pentru insiroparea blatului:

- 200 mililitri de cafea;

- 2 lingurite de esenta de rom.

Negresa cu nuca. Ingrediente pentru glazura:

- 350 grame de ciocolata;

- 2 lingurite de ulei;

- 150 grame de miez de nuca.

Negresa cu nuca. Mod de preparare:

- pregateste blatul. Pune la foc mic intr-o oala mica, zaharul, laptele, cacaua si untul;

- amesteca bine(untul se va topi, iar compozitia va fierbe);

- amesteca faina cu praful de copt, dupa care adauga cate putin in compozitia de ciocolata;

- adauga ouale si se amesteca foarte bine;

- toarna compozitia de blat se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt;

- da tava la cuptor pentru 20 de minute;

- scoate blatul din cuptor si insiropeaza-l cu siropul facut din amestecul de cafea si esenta;

- prepara glazura. Rupe ciocolata in bucatele si pune-o la topit intr-o cratita cu 2 linguri de ulei;

- amesteca bine pana cand se topeste ciocolata pe baie de aburi;

- adauga miezul de nuca maruntit;

- toarna glazura se toarna peste blat si intinde-o uniform;

- introdu negresa la frigider pentru cateva ore;

- feliaza negresa si savureaz-o alaturi de cei dragi!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Negresa pentru diabetici