Cum sa faci negresa cu visine si branza

Ti-e pofta de ceva dulce, dar parca nu ai manca ceva din comert? Esti, in egala masura, suficient de obosit/a incat sa pierzi timpul cu retete complicate?! Daca esti in aceasta situatie, reteta pe care urmeaza sa ti-o prezentam e pentru tine. Aceasta negresa merge in orice sezon, fie ca e cald sau frig afara.

Negresa cu visine si branza. Ingrediente:

- 100 grame de ciocolata amara;

- 120 grame de unt;

- 150 grame de zahar;

- 4 oua;

- 150 grame de faina de grau;

- o lingurita rasa de praf de copt;

- 300 grame de branza fina de vaci;

- un plic de zahar vanilat;

- 300 grame de visine (congelate/inghetate)

- un praf de sare.

Negresa cu visine si branza. Mod de preparare:

- bucateleste ciocolata;

- topeste untul impreuna cu ciocolata la bain-marie;

- amesteca 2 oua cu 50 grame de zahar si adauga un praf de sare si zaharul vanilat;

- prepara crema de branza. Amesteca branza de vaci cu 100 grame de zahar si 2 oua;

- amesteca bine cu mixerul/ blenderul. Vei obtine o compozitie cremoasa si pufoasa;

- torna ciocolata topita(aceasta e rece deja) in compozitia cu ou si zahar vanilat;

- amesteca totul cu mizerul;

- adauga praful de copt si faina;

- amesteca cu mixerul la intensitate mica sau cuo spatula;

- toarna o treime din aluat intr-o forma cu peretii inalti (21 cm), unsa cu unt;

- niveleaza aluatul;

- toarna jumatate din compozitia cremei. Deasupra aranjeaza visinile dezghetate(jumatate din ele);

- aplica in continuare in ordinea: aluat, crema pe baza de branza, visine, aluat.

- intinde bine aluatul;

- baga negresa in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 50 minute;

- scoate prajitura din cuptor si las-o la racit in forma;

- taie prajitura dupa bunul-plac si savureaz-o alaturi de cei dragi.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Negresa pentru diabetici