Astazi, iti prezentam un desert delicios si usor de facut. Este vorba despre prajitura cu iaurt si capsuni. Acest desert nu necesita coacere!
Prajitura cu iaurt si capsuni fara coacere. Ingrediente:
- 500 grame de capsuni;
- 200 mililitri de smantana pentru frisca min 30%;
- 3 plicuri de zahar vanilat;
- 800 grame de iaurt grecesc;
- o conserva de lapte condensat;
- 400 grame de biscuiti;
- 300 grame de gem de capsuni.
- o tava.
Prajitura cu iaurt si capsuni fara coacere. Mod de preparare:
- scoate smanata pentru frisca din frigider;
- bate smantana pentru frisca rece cu zaharul vanilat la mixer pana obtii o frisca consistenta;
- adauga frisca batuta in iaurtul grecesc;
- amesteca cu mixerul dat pe viteza mica;
- adauga laptele condensat;
- amesteca bine cu mixerul pornit la viteza mica.
- spala capsunile;
- taie capsunile pe lungime in jumatati;
- tapeteaza peretii tavii cu folie acetat / hartie de copt;
- aseaza bucatile de capsuni pe peretii tavii;
- adauga biscuitii rupti in bucatele in crema de iaurt. Amesteca bine cu spatula;
- adauga capsunile ramase, taiate in bucatele. Amesteca;
- muta compozitia obtinuta in tava si raspandeste-o in mod uniform;
- introdu prajitura la frigider pentru circa 4 ore;
- scoate desertul din frigider apoi indeparteza peretii tavii si folia acetat / hartia de copt din jurul desertului.
- unge suprafata desertului cu gem de capsuni.
- portioneaza desertul si serveste-l!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci prajitura Uraganul