Prajitura cu mere este foarte populara in bucataria romaneasca. Exista o multime de retete in aceasta zona a gastronomiei, care mai de care mai interesante. Azi ne oprim asupra uneia simple care include doar 4 ingrediente si presupune un timp destul de scurt de preparare. Nu-ti face griji! Gustul va fi de neuitat.
Prajitura cu mere. Ingrediente:
- 3 oua mari;
- 200 grame de zahar(un pahar);
- 150 grame de faina(un pahar);
- 3 mere mari/ 6 mici.
Prajitura cu mere. Mod de preparare:
- sparge ouale intr-un castron;
- amesteca folosind mixerul cam 5 minute;
- incorporeaza zaharul treptat, avand grija sa maresti viteza mixerului. Bate amestecul pana obtii o compozitie deschisa la culoare si pufoasa;
- incorporeaza faina tot treptat, amestecand la viteza medie. Fa asta pana amestecul se omogenizeaza;
- tapeteaza o forma de 23 cm cu hartie de copt si unge baza cu unt;
- spala merele, curata-le de cotoare si taie-le felii subtiri direct in forma(in cazul merelor de magazin indeparteaza si coaja);
- toarna aluatul si amesteca putin(se va coace bine si uniform);
- da prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45-50 minute;
- aplica testul scobitorii. Daca suprafata prajiturii este rumena, iar mijlocul crud, pune staniol peste ea si da-o iar la cuptor (de obicei, prajitura este gata in 10 minute);
- scoate prajitura, las-o sa se raceasca, presara apoi zahar pudra peste ea si gata!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci prajitura cu mere si biscuiti