Prajitura cu mere si biscuiti este o adevarata delicatesa. Daca nu ai preparat-o inca, nu stii ce ai pierdut! Mai jos ai ingredientele si modul de preparare ;)
Blat:
- un cub de margarina(1/5 dintr-un pachet de margarina de 250 grame);
- 250 grame de biscuiti obisnuiti;
- un kilogram de mere;
Crema:
- un ou;
-5 linguri de zahar;
- 5 linguri de faina;
- o jumatate de litru de lapte;
- un sfert de pachet de margarina;
- un pachetel de zahar vanilat;
Ornat:
- frisca
- ciocolata
Mod de preparare:
- pune cubul de margarina, intr-un vas de yena.
- asaza vasul pe foc mic si amesteca margarina pana se topeste bine.
- ia de pe foc si asaza in vas, peste margarina topita, biscuiti obisnuiti sau Braila (vrac), unul langa altul, cat sa acopere tot fundul vasului.
- asaza peste biscuiti un strat, de un deget grosime, de mere rase si scazute bine de tot (pana nu mai au zeama), apoi niveleaza bine.
- peste mere pune crema de vanilie facuta din: ou, zahar, faina, lapte. Pune ingredientele la fiert. Cand e calduta incorporeaza margarina si vanilia.
- niveleaza si adauga un strat de biscuiti iar cand e rece prajitura pune deasupra un strat de frisca. Peste frisca rade ciocolata
- baga prajitura la frigider petru cateva ore.
Pofta buna!