Cum sa faci prajitura cu mere si biscuiti

Prajitura cu mere si biscuiti este o adevarata delicatesa. Daca nu ai preparat-o inca, nu stii ce ai pierdut! Mai jos ai ingredientele si modul de preparare ;)

Blat:

- un cub de margarina(1/5 dintr-un pachet de margarina de 250 grame);

- 250 grame de biscuiti obisnuiti;

- un kilogram de mere;

Crema:

- un ou;

-5 linguri de zahar;

- 5 linguri de faina;

- o jumatate de litru de lapte;

- un sfert de pachet de margarina;

- un pachetel de zahar vanilat;

Ornat:

- frisca

- ciocolata

Mod de preparare:

- pune cubul de margarina, intr-un vas de yena.

- asaza vasul pe foc mic si amesteca margarina pana se topeste bine.

- ia de pe foc si asaza in vas, peste margarina topita, biscuiti obisnuiti sau Braila (vrac), unul langa altul, cat sa acopere tot fundul vasului.

- asaza peste biscuiti un strat, de un deget grosime, de mere rase si scazute bine de tot (pana nu mai au zeama), apoi  niveleaza bine.

- peste mere pune crema de vanilie facuta din: ou, zahar, faina, lapte. Pune ingredientele la fiert. Cand e calduta incorporeaza margarina si vanilia.

- niveleaza si adauga un strat de biscuiti iar cand e rece prajitura pune deasupra un strat de frisca. Peste frisca rade ciocolata

- baga prajitura la frigider petru cateva ore.

Pofta buna!