Vrei un desert delicat, supergustos si nu foarte costisitor? Daca da, aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la prajitura cu portocale si lapte. O sa dai pe spate orice invitat, indiferent cat ar fi de mofturos!
Cum sa faci prajitura cu portocale si lapte. Ingrediente:
- 550 mililitri de lapte;
- 35 grame de zahar;
- 7 grame de geloza( agar-agar);
- 5 portocale;
Cum sa faci prajitura cu portocale si lapte. Ingrediente pentru glazura:
- 550 mililitri de lapte;
- 90 grame de zahar;
- 7 grame de geloza;
- 15 grame de pudra de cacao;
- 150 grame de ciocolata neagra.
Cum sa faci prajitura cu portocale si lapte. Mod de preparare:
- toarna laptele intr-o cratita mai mica;
- adauga geloza si zaharul peste lapte si amesteca;
- pune craticioara pe foc mediu si da amestecul in clocot, pana se ingroasa(vei obtine crema). Nu uita sa amesteci continuu cu telul!
- toarna intr-o forma(dimensiuni18×7×6 cm) 120 grame de amestec/2 polonice;
- lasa amestecul sa se intareasca;
- compozitia ramasa pune-o la bain-marie. Astfel nu se va inchega;
- decojeste portocalele si pune-le peste stratul din forma(dupa intarire);
- toarna amestecul ramas deasupra portocalelor;
- pune forma deoparte pentru cam jumatate de ora;
- pregateste glazura. Toarna laptele intr-o cratita potrivita. Adauga zaharul, geloza si pudra de cacao, amestecand cu telul;
- pune vasul pe foc mediu;
- adauga ciocolata maruntita in vas. Prepara glazura, amestecand continuu cu telul, pana cand va da in clocot si va incepe sa se ingroase;
- intr-o tava cu dimensiunile de 20×9×7 cm toarna 160 grame/ 2 polonice si jumatate de amestec;
- asteapta pana se intareste;
- compozitia ramasa pune-o la bain-marie, pentru a nu se inchega;
- dupa intarire, scoate partea alba a prajiturii si pune-o intr-o forma mai mare(incearca sa o asezi pe mijloc). Apoi, toarnai glazura ramasa peste ea;
- baga prajitura la frigider, pana cand se va intari complet. Dureaza o ora, o ora si jumatate;
- scoate desertul din forma, taie-l dupa bunul plac si savureaza-l impreuna cu cei dragi!
Citeste si: Cum sa faci prajitura cu DOVLEAC si KIWI