Cum sa faci prajitura cu portocale si lapte

Vrei un desert delicat, supergustos si nu foarte costisitor? Daca da, aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la prajitura cu portocale si lapte. O sa dai pe spate orice invitat, indiferent cat ar fi de mofturos!

Cum sa faci prajitura cu portocale si lapte. Ingrediente:

- 550 mililitri de lapte;

- 35 grame de zahar;

- 7 grame de geloza( agar-agar);

- 5 portocale;

Cum sa faci prajitura cu portocale si lapte. Ingrediente pentru glazura:

- 550 mililitri de lapte;

- 90 grame de zahar;

- 7 grame de geloza;

- 15 grame de pudra de cacao;

- 150 grame de ciocolata neagra.

Cum sa faci prajitura cu portocale si lapte. Mod de preparare:

- toarna laptele intr-o cratita mai mica;

- adauga geloza si zaharul peste lapte si amesteca;

- pune craticioara pe foc mediu si da amestecul in clocot, pana se ingroasa(vei obtine crema). Nu uita sa amesteci continuu cu telul!

- toarna intr-o forma(dimensiuni18×7×6 cm) 120 grame de amestec/2 polonice;

- lasa amestecul sa se intareasca;

- compozitia ramasa pune-o la bain-marie. Astfel nu se va inchega;

- decojeste portocalele si pune-le peste stratul din forma(dupa intarire);

- toarna amestecul ramas deasupra portocalelor;

- pune forma deoparte pentru cam jumatate de ora;

- pregateste glazura. Toarna laptele intr-o cratita potrivita. Adauga zaharul, geloza si pudra de cacao, amestecand cu telul;

- pune vasul pe foc mediu;

- adauga ciocolata maruntita in vas. Prepara glazura, amestecand continuu cu telul, pana cand va da in clocot si va incepe sa se ingroase;

- intr-o tava cu dimensiunile de 20×9×7 cm toarna 160 grame/ 2 polonice si jumatate de amestec;

- asteapta pana se intareste;

- compozitia ramasa pune-o la bain-marie, pentru a nu se inchega;

- dupa intarire, scoate partea alba a prajiturii si pune-o intr-o forma mai mare(incearca sa o asezi pe mijloc). Apoi, toarnai glazura ramasa peste ea;

- baga prajitura la frigider, pana cand se va intari complet. Dureaza o ora, o ora si jumatate;

- scoate desertul din forma, taie-l dupa bunul plac si savureaza-l impreuna cu cei dragi!

Citeste si: Cum sa faci prajitura cu DOVLEAC si KIWI