Vrei un desert special pentru zilele de Craciun? Daca da, atunci articolul acesta e pentru tine. Ne referim la delicioasa dar si delicata prajitura tavalita. Ia un pix si o foaie si noteaza.
Prajitura tavalita. Ingrediente pentru blat:
- 100 grame de unt (merge si cu margarina) la temperatura camerei;
- 300 grame de zahar;
- un ou;
- un pliculet de praf de copt;
- 3 linguri de miere de albine;
- 400 grame de faina;
- 300 mililitri de lapte.
Prajitura tavalita. Ingrediente pentru glazura:
- 20 grame de unt;
- 200 grame de zahar;
- 50 grame de cacao;
- 8 linguri de lapte;
- 80 mililitri de rom.
- 150 grame de fulgi de cocos.
Prajitura tavalita. Mod de preparare:
- pregateste blatul. Freaca untul cu zahar pana obtii un amestec spumos;
- incorporeaza oul si apoi dauga mierea si praful de copt;
- adauga jumatate din cantitatea de faina si jumatate din cantitatea de lapte;
- omogenizeaza amestecul;
- adauga restul de faina si lapte si omogenizeaza din nou;
- pune aluatul intr-o tava de 20 x 30 cm unsa cu unt;
- introdu tava in cuptorul setata la 180 grade pentru aproximativ jumatate de ora. Verifica blatul cu o scobitoare: acesta e gata, atunci cand scobitoarea iese curata;
- prepara glazura, cat se face blatul;
- amesteca toate ingredientele pentru glazura intr-o cratita mica. Cacaua trebuie dizolvata complet;
- pune cratita pe foc si fierbe amestecul la foc mediu, amestecand fara oprire. Trebuie sa fiarba inca un minut dupa ce face spuma;
- da glazura de pe foc si las-o la racit;
- rastoarna blatul pe masa de lucru si lasa-l la racit;
- taie blatul in cuburi;
- pune cocosul intr-un castron,in transe;
- da cuburile de blat prin glazura;
- scoate cuburile o furculita si tine-le suspendate pentru a se scure de excesul de glazura;
- da cuburile prin cocos pana sunt complet acoperite.
- pune cuburile tavalite pe o hartie de copt, cu distanta intre ele;
- lasa cuburile sa se linisteasca la temperatura camerei, pana glazura se usca;
- muta prajiturelele intr-o cutie inchisa si pastreaza-le la frigider.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci prajitura Uraganul