Merele se pot conserva cu usurinta pentru iarna. Sigur, intr-un mediu propice, ele rezista fara probleme si in stare naturala. Totusi, daca vrei sa le coservi, azi avem pentru tine cea mai simpla reteta: mere in sirop. Ies gustoase si moi, fiind ideale pentru diverse retete de prajituri.
Mere in sirop. Ingrediente:
- 2,5 kilograme de mere;
- 2 litri de apa;
- o jumatate de kilogram de zahar;
- o lingurita rasa de sare de lamaie.
Mere in sirop. Mod de preparare:
- pregateste siropul. Adauga zaharul si sarea de lamaie in oala cu apa si pune-o la fiert;
- taie merele in 4 si indeparteaza-le cotoarele;
- muta merele in cratita cu siropul clocotit si fierbe-le la foc mare timp de 1 minut;
- scoate merele intr-un castron;
- transfera merele usor racite in borcane sterilizate de dinainte;
- toarna siropul clocotit peste mere;
- inchide borcanele ermetic;
- intoarce borcanele cu fundul in sus, acopera-le cu un prosop mai gros si lasa-le la racit;
- muta borcanele in locul de depozitare.
Citeste si: Cum se usuca merele?