Cum sa prepari gogosi din branza dulce de vaci

Vrei ceva dulce de casa, sanatos si rapid de preparat? Daca da, iti oferim reteta ideala: gogosi din branza dulce de vaci. Iti va lua cam un sfert de ora sa le prepari!

Gogosi din branza dulce de vaci. Ingrediente pentru doua portii:

- 200 grame de branza dulce de vaci;

- 3 oua;

- un sfert de lingurita de sare;

- 150 grame de faina;

- 2 linguri de zahar;

- 8 grame de zahar vanilat(2 plicuri mici);

- 10 grame de praf de copt;

- 2 linguri de smantana fermentata(daca va fi nevoie);

- ulei rafinat de floarea-soarelui(cam 200 mililitri pentru prajit).

Gogosi din branza dulce de vaci. Mod de preparare:

- varsa branza intr-un castron adanc.

- adauga sarea, zaharul tos, zaharul vanilat si ouale in castron;

- amesteca ingredientele;

- paseaza amestecul la blender pana devine omogen;

- adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.

- amesteca bine compozitia. Aluatul ar trebui sa fie moale si lipicios. Daca aluatul e prea gros, adaua smantana fermentata si amesteca din nou;

- pune ulei din belsug intr-o cratita mica;

- incinge uleiul;

- adauga aluat in uleiul incins folosind o lingurita

- da focul mic si prajeste bine gogosile. Cand se rumenesc, sunt gata!

- scoate gogosile pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie. Astfel, vei elimina surplsul de ulei!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci GOGOSI BANATENE