Vrei un desert potrivit de dulce, delicios si care se pregateste repede? Atunci aceasta varianta de tarta cu merisoare este pentru tine. Un alt avantaj al acestei retete? Prajitura e si mai buna dupa ce o tii la frigider!
Tarta cu merisoare. Ingrediente pentru umplutura:
- 300 grame de merisoare;
- o lingura de amidon de porumb.
Tarta cu merisoare. Ingrediente pentru aluat:
- 100 grame de unt;
- 100 grame de zahar tos;
- un pachet de zahar vanilat;
- o lingurita de praf de copt;
- un ou;
- 200 grame de faina.
Tarta cu merisoare. Ingrediente pentru crema:
- 200 grame de smantana fermentata;
- 100 grame de zahar.
Tarta cu merisoare. Mod de preparare:
- pregateste aluatul. Adauga untul scos de la fridiger intr-un castron adanc, impreuna cu zaharul tos si cel vanilat. Amesteca ingredientele cu mana(freaca bine untul cu zaharul). Apoi, incorporeaza oul si un praf de sare.
- amesteca faina cernuta cu praful de copt, apoi incorporeaz-o treptat in amestecul din castron, framantand o bila omogena de aluat, moale si nelipicioasa.
- periaza tava de copt cu ulei vegetal.
- intinde aluatul intr-o foaie rotunda.
- transfera foaia in tava(sa fie o tava de 26- 28cm) si raspandeste-o uniform, modeland si marginile viitoarei tarte. Poti folosi o spatula de silicon.
- prepara umplutura. Toarna merisoarele decongelate intr-un alt castron adanc. Adauga o lingura de amidon de porumb si amesteca bine de tot.
- toarna umplutura in tava, si raspandeste-o uniform;- da tarta la cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, timp de 10 minute.
- pregateste crema. Adauga smantana fermentata intr-un castron adanc. Incorporeaza smantana cu zaharul tos, folosint un tel.
- scoate tava din cuptor si toarna crema obtinuta peste prajitura, raspandind-o in mod uniform.
- baga tarta la frigider pana se raceste bine de tot.
- portioneaza prajitura si serveste-o impreuna cu cei dragi!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci tarta cu mere. Reteta asta e deosebita