Cum sa prepari tarta de merisoare. Cea mai simpla reteta

Vrei un desert potrivit de dulce, delicios si care se pregateste repede? Atunci aceasta varianta de tarta cu merisoare este pentru tine. Un alt avantaj al acestei retete? Prajitura e si mai buna dupa ce o tii la frigider!

Tarta cu merisoare. Ingrediente pentru umplutura:

- 300 grame de merisoare;

- o lingura de amidon de porumb.

Tarta cu merisoare. Ingrediente pentru aluat:

- 100 grame de unt;

- 100 grame de zahar tos;

- un pachet de zahar vanilat;

- o lingurita de praf de copt;

- un ou;

- 200 grame de faina.

Tarta cu merisoare. Ingrediente pentru crema:

- 200 grame de smantana fermentata;

- 100 grame de zahar.

Tarta cu merisoare. Mod de preparare:

- pregateste aluatul. Adauga untul scos de la fridiger intr-un castron adanc, impreuna cu zaharul tos si cel vanilat. Amesteca ingredientele cu mana(freaca bine untul cu zaharul). Apoi, incorporeaza oul si un praf de sare.

- amesteca faina cernuta cu praful de copt, apoi incorporeaz-o treptat in amestecul din castron, framantand o bila omogena de aluat, moale si nelipicioasa.

- periaza tava de copt cu ulei vegetal.

- intinde aluatul intr-o foaie rotunda.

- transfera foaia in tava(sa fie o tava de 26- 28cm) si raspandeste-o uniform, modeland si marginile viitoarei tarte. Poti folosi o spatula de silicon.

- prepara umplutura. Toarna merisoarele decongelate intr-un alt castron adanc. Adauga o lingura de amidon de porumb si amesteca bine de tot.

- toarna umplutura in tava, si raspandeste-o uniform;- da tarta la cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, timp de 10 minute.

- pregateste crema. Adauga smantana fermentata intr-un castron adanc. Incorporeaza smantana cu zaharul tos, folosint un tel.

- scoate tava din cuptor si toarna crema obtinuta peste prajitura, raspandind-o in mod uniform.

- baga tarta la frigider pana se raceste bine de tot.

- portioneaza prajitura si serveste-o impreuna cu cei dragi!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si:  Cum sa faci tarta cu mere. Reteta asta e deosebita