Dulceata este un deliciu , indiferent de momentul in care alegi sa o consumi. Vara te imbie, alaturi de un pahar rece de apa, iar in sezonul rece iti aminteste de gustul fructelor preferate, care nu se mai gasesc din plin pe piata. Astazi, iti prezentam o reteta mai putin populara, dar care cu siguranta iti va fi pe plac: dulceata de lamaie!
Dulceata de lamai. Ingrediente:
- un kilogram de lamai;
- 1,5 kilograme de zahar;
- 400 mililitri de apa.
Dulceata de lamai. Mod de preparare:
- spala bine de tot lamaile(cu apa calda);
- curata lamaile de coaja, dar nu arunca nimic;
- toarna apa clocotita peste lamai si lasa-le in vas circa 20 minute;
- spala, iar, lamaile sub jet de apa rece;
- taie lamaile in bucati mici. Indeparteaza samburii;
- amesteca apa si zaharul intr-un vas;
- pune vasul pe foc si adu siropul in punctul de fierbere.
- adauga lamaile in sirop;
- amesteca si da, din nou, in clocot;
- opreste focul si lasa amestecul la racit;
- da coaja de lamaie prin blender, adauga 2-3 linguri in dulceata, amesteca si pune cratita la foc. Cojile vor da o aroma mai intensa. Nu pune toata coaja, deoarece dulceata va deveni amara!
- da dulceata in clocot;
- opreste focul si muta dulceata in borcane sterilizate si inchise etans.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci DULCEATA de PERE, CAISE si ALUNE