Orez cu lapte si fructe preparat in forma la cuptor

Preparat asemeni unei budinci, orezul cu lapte poate fi asezonat cu fructe proaspete sau din compot.

Ingrediente reteta orez cu lapte:

- 4 cesti lapte,
- o ceasca orez,
- vanilie,
- un praf de sare,
- 3 linguri zahar;
- 3 galbenusuri,
- o lingura de unt.
- fructe crude sau din compot.

Mod de preparare orez cu lapte:

##STEP##

Se alege o ceasca de orez, se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu patru cesti de lapte rece, o bucata de unt proaspat, o bucatica de vanilie sau putina vanilina (de preferinta lapte proaspat nefiert). ##END STEP##

##STEP##

Se fierbe incet pe foc mic amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fund. ##END STEP##

##STEP##

Cand este aproape fiert, se adauga zaharul si un praf de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce orezul este fiert, se da la o parte si se adauga galbenusurile, amestecand usor sa nu se sfarame orezul. ##END STEP##

##STEP##

Se scoate vanilia. Se unge bine cu unt o forma joasa, cu gaura mare, se asaza cu o lingura orezul si se da 20 minute la cuptor. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa apoi cateva minute sa piarda din caldura. ##END STEP##

Se rastoarna pe o farfurie. La mijloc se pune un compot scazut de fructe sau fructe crude, puse intr-un sirop gros de zahar.