Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic. Ingrediente pentru parfait(6 portii):
- 200 g de ciocolata alba;
- 300 ml de smantana pentru frisca (minim 30% grasime);- 3 galbenusuri;
- 2 linguri de zahar pudra;
- o lingurita de extract de vanilie/esenta de vanilie;
- o lingurita de gelatina/o foaie de gelatina;
Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic. Ingrediente pentru decor:
- 150 g de zmeura proaspata/ congelata, dezghetata;
- 50 g de fistic maruntit;
- 2 linguri de zahar pudra (pentru zmeura, optional);
Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic. Mod de preparare:
- rupe cicolata in bucatele mai mic;
- topeste cicolata la bain-marie (pe aburi). Amesteca constant pana devine complet lichida;
- lasa ciocolata la racit;
- hidrateaza gelatina. Daca folosesti gelatina pudra, pune-o intr-o lingura de apa rece si las-o sa se umfle circa 5 minute. Daca folosesti o foaie de gelatina, inmoaie-o in apa rece pana devine moale;
- invalzeste usor gelatina, dupa hidratare, pana la dizolvarea completa;
- bate galbenusurile cu zaharul pudra si extractul de vanilie intr-un castron pana devin cremoase si deschise la culoare;
- incorporeaza ciocolata alba topita in amestecul de galbenusuri, amestecand usor;
- adauga gelatina topita si amesteca bine;
- bate smantana pentru frisca pana obtii o consistenta pufoasa (nu prea tare) si incorporeaz-o treptat in amestecul de ciocolata alba, folosind o spatula;
- pune in pahare transparente un strat de zmeura;
- adauga un strat de crema de ciocolata alba;
- presara deasupra putin fistic maruntit;
- repeta straturile pana umpli paharele, avand grija sa termini cu crema de ciocolata alba.
- introdu paharele la frigider pentru cel putin 3 ore. Crema se va intari;
- scoate parfait-ul din ifrigder si decoreaza fiecare pahar cu cu zmeura proaspata, fistic maruntit si fulgi de ciocolata alba.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci parfait cu iaurt