Bulionul de ardei rosii se obtine similar celui din rosii uscate, doar ca la aceasta reteta se adauga si cateva tomate.
Ingrediente:
- ardei rosii
- cateva rosii
- sare
- ulei.
Nota: cantitatea de ardei este stabilita individual, de fiecare gospodina in parte, in functie de necesitatile familiei.
Mod de preparare:
##STEP##
Se spala ardeii rosii mari, se curata de cotoare si de seminte si se taie in 2-3 bucati. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o oala smaltuita impreuna cu cateva rosii spalate si taiate in jumatati si se fierb amestecand cu o lingura de lemn, sa nu se prinda de fund. ##END STEP##
##STEP##
Se trec prin sita pentru a indeparta cojile si eventualele seminte ramase de pulpa ardeilor si se pun din nou la fiert pana ce se leaga bine. ##END STEP##
##STEP##
Cand sunt gata, legumele se asaza in borcane, punand deasupra o carpa cu sare sau un strat de ulei. ##END STEP##
Daca doriti sa obtineti bulion de ardei uscati este nevoie sa il lasati mai mult pe foc pana se ingroasa ca o marmelada. Mai departe se procedeaza similar cu bulionul de rosii uscate.
Se pastreaza iarna in saculete de pranza la loc racoros si uscat.