Bulion de ardei rosii

Bulionul de ardei rosii se obtine similar celui din rosii uscate, doar ca la aceasta reteta se adauga si cateva tomate.

Ingrediente:

- ardei rosii

- cateva rosii

- sare

- ulei.

Nota: cantitatea de ardei este stabilita individual, de fiecare gospodina in parte, in functie de necesitatile familiei.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala ardeii rosii mari, se curata de cotoare si de seminte si se taie in 2-3 bucati. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o oala smaltuita impreuna cu cateva rosii spalate si taiate in jumatati si se fierb amestecand cu o lingura de lemn, sa nu se prinda de fund. ##END STEP##

##STEP##

Se trec prin sita pentru a indeparta cojile si eventualele seminte ramase de pulpa ardeilor si se pun din nou la fiert pana ce se leaga bine. ##END STEP##

##STEP##

Cand sunt gata, legumele se asaza in borcane, punand deasupra o carpa cu sare sau un strat de ulei. ##END STEP##

Daca doriti sa obtineti bulion de ardei uscati este nevoie sa il lasati mai mult pe foc pana se ingroasa ca o marmelada. Mai departe se procedeaza similar cu bulionul de rosii uscate.

Se pastreaza iarna in saculete de pranza la loc racoros si uscat.