Chiar daca iarna este sezonul muraturilor, castravetii in saramura se pot consuma in orice sezon, inclusiv vara.
Cine are pofta in toiul sezonului estival de o salata de boeuf, o salata ruseasca sau de o friptura servita cu pireu de cartofi poate pregati reteta urmatoare de castraveti in saramura pentru a definitiva gustul preparatelor culinare.
Ingrediente:
- castraveti tineri in cantitatea aleasa de dvs.
- 50 grame de sare la litrul de apa
- cativa catei de usturoi
- 3-4 crengute de marar.
Mod de preparare:
##STEP##
Alegeti numai castraveti proaspeti, din soiul cornison, foarte rezistenti la daunatori. ##END STEP##
##STEP##
Se spala in apa rece si se taie putin din capete. ##END STEP##
##STEP##
Daca sunt castravetii mai grosi care trebuie sa se mureze repede, se despica putin la mijloc in lungime, cu un cutit. ##END STEP##
##STEP##
Se pune apa la fiert cu sare, in proportie de 50 g de sare la 1 litru de apa. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce a dat cateva clocote, se da la o parte sa se limpezeasca. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza castravetii in borcan, se pun printre ei catei de usturoi, iar deasupra se acopera cu crengi de marar. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna saramura fierbinte si se leaga cu hartie pergament. ##END STEP##
##STEP##
Daca borcanul este de sticla, pentru a nu plesni, se infasoara intr-o carpa uda. ##END STEP##
##STEP##
Se pune la soare si se lasa 2 - 3 zile. Intre timp se vantura zeama de doua, trei ori. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce sunt bine murati, se tin la rece si se consuma dupa trebuinta. ##END STEP##