Conopida si morcovi in saramura

Conopida cu morcovi in saramura se pune la borcan sau in butoi incepand cu luna octombrie, cand se conserva majoritatea muraturilor pentru iarna.

Preferata de unii in otet, conopida in saramura are avantajul ca este mai sanatoasa si se prepara foarte usor.

Ingrediente:

- conopida
- morcovi
- frunze de telina si marar
- foi de vita
- sare
- boabe piper.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata conopida si se desface de buchete. ##END STEP##

##STEP##

De asemenea se curata morcovii in lungime cu cutitul special, crestat, si se taie rondele ceva mai groase. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza la fundul borcanului: foi de vita, foi de telina si putin marar. ##END STEP##

##STEP##

Apoi se asaza conopida si morcovii, iar deasupra se mai pune putina foaie de telina si marar. ##END STEP##

##STEP##

Se fierbe cantitatea necesara de apa cu sare (50 g sare la 1 l de apa), se pun cateva boabe de piper la fiert si se lasa sa se racoreasca, nu insa complet. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna in borcan, se leaga cu hartie pergament si se tine la caldura pana cand se limpezeste zeama. ##END STEP##

Conopida cu morcovi astfel preparata se pune spre pastrare la un loc racoros si poate fi consumata dupa aproximativ doua saptamani de la data conservarii. Aceste legume in saramura pot fi servite iarna fie la o masa festiva de Craciun sau Revelion, fie cu alta ocazie.