Iahnia de cartofi este mai putin cunoscuta decat iahnia obtinuta din fasole boabe.
Daca vrei sa incerci aceasta reteta de post, afla din ce ingrediente se prepara si urmeaza pasii de mai jos.
Ingrediente:
- un kg cartofi,
- 2 cepe,
- 2 linguri de ulei,
- o ceasca apa,
- o lingura de bulion,
- sare,
- o frunza mica de dafin,
- 3 rosii,
- verdeata tocata.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata cartofii si se taie in lung, in sferturi. ##END STEP##
##STEP##
Se prajeste in ulei ceapa taiata marunt si cand s-a ingalbenit, se pun cartofii. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa putin, pe foc, apoi se toarna o ceasca de apa in care s-a adaugat o lingura de bulion, sare si o frunza de dafin. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba inabusit fara sa se mai amestece cu lingura in cratita. ##END STEP##
##STEP##
Daca mai trebuie, se adauga putina apa. Se pot pune si cateva rosii taiate in doua si fara seminte.
La sfarsit se adauga putin patrunjel sau marar tocat. ##END STEP##
Se lasa sa se racoreasca inainte de a servi.