Rosiile in bulion se obtin din patlagele mici si coapte, dar inca tari si sanatoase.
Ingrediente:
- 4 kg rosii
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Rosiile alese pentru bulion se spala si se lasa la scurs pe o sita. Inainte de a fi puse la fiert, se inteapa din loc in loc cu scobitoarea sau cu varful unei furculite ca sa nu plesneasca in timpul procesului termic. ##END STEP##
##STEP##
Bulionul de rosii se pune in borcane dupa fierbere, imediat ce este dat prin sita. ##END STEP##
##STEP##
Borcanele trebuie sa aiba si ele o temperatura apropiata de a bulionului ca sa nu se sparga. Ele se pun in cuptor la incalzit. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga o lingurita de sare la un borcan de 1l si se sterilizeaza. Recipientele se pastreaza in camara. ##END STEP##
Cum se pastreaza. Utilizare
Bulionul de rosii astfel obtinut se foloseste in special la pregatirea sosurilor marinate, la mancarea de pui cu masline etc.