Daca nu sunteti mari consumatori de varza acra sau nu detineti suficient loc pentru depozitarea muraturilor in propria locuinta, o solutie practica este varza acra asezata in borcan.
In timp ce foile de varza acra pot fi folosite la prepararea sarmalelor, varza taiata fideluta poate fi folosita la prepararea unei salate de muraturi pe timpul iernii.
Ingrediente:
- cateva verze
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie varza ca fideaua, se pune intr-un vas, presarand sare ca pentru mancare. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca usor cu mana, pana incepe sa se moaie. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza indesat in borcan, punand intre straturile de varza tocata si foi intregi, care se pot folosi la sarmale. ##END STEP##
##STEP##
Deasupra se apasa cu doua scandurele asezate crucis. Dupa cateva ore, cand varza din borcan s-a lasat, se mai adauga alte cateva randuri de varza cu sare. ##END STEP##
##STEP##
Se pun din nou scandurelele, apasand bine, astfel incat toata varza sa fie cuprinsa de zeama pe care o lasa. ##END STEP##
##STEP##
Daca este necesar, se mai adauga putina apa sarata (30 g sare la 1 l apa). ##END STEP##
##STEP##
Se leaga cu hartie pergament sau cu celofan si se lasa la soare sau intr-un loc cald pana se acreste varza. ##END STEP##
O data murata, este bine sa mutati varza intr-un loc racoros, ferit de lumina.