Servite adeseori in combinatie cu ceapa sub forma de salata, vinetele sunt asortate cu aceasta leguma care ne stoarce lacrimile si atunci cand sunt marinate in otet.
Ingrediente:
- vinete
- ulei pentru prajit
- 4-5 cepe
- otet
- sare.
Mod de pregatire:
##STEP##
Se aleg vinete tinere si nu prea mari. ##END STEP##
##STEP##
Se taie felii rotunde, se oparesc in apa clocotita, putin sarata si se pun sub un teasc, sa se scurga. Se usuca intr-un servet si se prajesc in ulei pe o parte si pe alta (nu se dau prin faina), intre timp se taie cateva cepe felii subtiri. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza un rand de vinete, unul de felii de ceapa si asa mai departe pana cand este plin borcanul. ##END STEP##
##STEP##
Deasupra se toarna otet potrivit de acru fiert cu sare si racorit (30 g sare la 1 litru de otet). ##END STEP##
##STEP##
Borcanele se inchid ermetic si se pastreaza la rece. ##END STEP##
Mod de servire:
Vinetele marinate cu ceapa sunt foarte gustoase si se servesc ca aperitiv.