Cum sa faci cartofi in crusta de malai

Cartofii prajiti sunt printre preferatii tai, insa nu ii mai poti consuma frecvent, deoarece iti fac rau? Nu e cazul sa intri in depresie. Avem o reteta sanatoasa, care iti va alina dorul de cartofi prajiti. Vorbim despre cartofi la cuptor in crusta de malai.

Cartofi la cuptor in crusta de malai. Ingrediente:

- 12 cartofi de marime medie(6 mari);

- doua maini de malai(150-200 grame);

- rozmarin, dupa gust;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust;

- 2 capatani de usturoi;

- 100 ml ulei de masline.

Cartofi la cuptor in crusta de malai. Mod de preparare:

- curata cartofii si spala-i bine;

- taie cartofii cubulete;

- pune cartofii la fiert in apa cu sare;

- lasa cartofii sa fiarba circa 10-12 minute;

- opreste focul si scurge cartofii;

- incinge uleiul de masline intr-o tigaie;

- adauga usturoiul pisat si rozmarinul si mai lasa amestecul pe foc circa 2 minute;

- pune cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt;

- adauga peste cartofi amestecul de ulei, usturoi si rozmarin;

- adauga si malaiul;

- amesteca totul bine si introdu tava la cuptor(180 grade) pentru o jumatate de ora;

- amesteca din cand in cand. Astfel, cartofii se vor rumeni cat trebuie

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci cartofi dulci cu parmezan la cuptor