Cartofii prajiti sunt printre preferatii tai, insa nu ii mai poti consuma frecvent, deoarece iti fac rau? Nu e cazul sa intri in depresie. Avem o reteta sanatoasa, care iti va alina dorul de cartofi prajiti. Vorbim despre cartofi la cuptor in crusta de malai.
Cartofi la cuptor in crusta de malai. Ingrediente:
- 12 cartofi de marime medie(6 mari);
- doua maini de malai(150-200 grame);
- rozmarin, dupa gust;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust;
- 2 capatani de usturoi;
- 100 ml ulei de masline.
Cartofi la cuptor in crusta de malai. Mod de preparare:
- curata cartofii si spala-i bine;
- taie cartofii cubulete;
- pune cartofii la fiert in apa cu sare;
- lasa cartofii sa fiarba circa 10-12 minute;
- opreste focul si scurge cartofii;
- incinge uleiul de masline intr-o tigaie;
- adauga usturoiul pisat si rozmarinul si mai lasa amestecul pe foc circa 2 minute;
- pune cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
- adauga peste cartofi amestecul de ulei, usturoi si rozmarin;
- adauga si malaiul;
- amesteca totul bine si introdu tava la cuptor(180 grade) pentru o jumatate de ora;
- amesteca din cand in cand. Astfel, cartofii se vor rumeni cat trebuie
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci cartofi dulci cu parmezan la cuptor