Cum sa conservi rosiile. Reteta fara otet

Rosiile pot fi conservate in multe feluri in varianta gogonele sau atunci cand ajung la maturitate. Dintre toate retetele de conservare, ne-am oprit azi asupra uneia care n-are in compozitie otet, un lichid cu care nu se impaca toata lumea!

Cum sa conservi rosiile. Reteta fara otet. Ingrediente(pentru un borcan de 1,5 litri):

- rosii coapte;

- 5-6 fasii groase de ardei gras;

- 10 inele de ceapa;

- 2 catei de usturoi;

- o umbela de marar;

- 2 frunze de morcov;

- 4 frunze de zmeur (ofera un gust aparte, dar are si rolul de conservant, continand acid salicilic);

- 3 frunze de visin;

- 4 boabe de piper negru;

- o foaie de dafin.

- 3 cuisoare (daca doresti);

Cum sa conservi rosiile. Reteta fara otet. Ingrediente pentru marinada:

- un litru de apa;

- 5 linguri de zahar;

- o lingura cu varf de sare;

- o jumatate de lingurita de sare de lamaie.

Cum sa conservi rosiile. Reteta fara otet. Mod de preparare:

- spala, apoi curata legumele si verdeturile;

- taie ceapa in rondele cu grosimea de circa 5 mm;

- taie fiecare ardei gras in 8 fasii pe lungime;

- pune frunzele de visin si zmeur, frunzele de morcov, cuisoarele, umbela de marar si fasiile de ardei gras pe fundul borcanului sterilizat;

- adauga 5 inele de ceapa, un catel de usturoi, taiat in feliute si 4 boabe de piper negru in borcan;

- procedeaza la fel pentru fiecare borcan;

- pune rosiile in borcane, cat mai compact. Vei incepe cu rosiile mai mari, iar pe cele mici le vei pune in golurile dintre cele mari;

- adauga un catel de usturoi feliat si 4-5 inele de ceapa, dupa primul strat de rosii;

- adauga inca 2-3 fasii de ardei gras in golurile dintre rosii;

- pregateste marinada( 600 ml de marinada este suficienta pentru umplerea unui borcan de 1,5 l de rosii.

- toarna apa intr-o cratita;

- adaugai sarea, zaharul si sarea de lamaie;

- amesteca;

- adu amestecul pana la punctul de fierbere;

- toarna marinada in borcane. Trebuie sa fie pline;

- pune capace sterilizate borcanelor, apoi lasa rosiile sa se opareasca pe ntru 10-15 minute;

- scurge marinada din borcane si toarn-o inapoi in cratita;

- da iar marinada in clocot, dupa care toarn-o in borcane, umplandu-le complet;

- pune capace si inchide-le ermetic;

- intoarce borcanele cu gura in jos;

- inveleste borcanele cu o patura/haina si lasa-le sa se raceasca;

- muta conservele intr-un loc racoros si fara prea multa lumina(debara, beci, pivnita).

Citeste si: Rosii conservate in borcan