Cum sa faci dovleac confiat

Dovleacul poate fi folosit in placinta si alte retete , consumat fiert cu putin zahar sau fara, dar si confiat. Pentru cel din urma, ti-am pregatit o reteta care nu da niciodata gres. Ia un pix si o foaie si noteaza!

Dovleac confiat. Ingrediente pentru o portie:

- un kilogram de dovleac;

- 500 grame de zahar;

- o jumatate de lingurita de sare de lamaie.

Dovleac confiat. Mod de preparare:

- decojeste dovleacul si scoate-i semintele;

- taie dovleacul subtire(bucatele de circa 7-8 mm, dar nu mai mici, pentru ca vor pierde volumul in timpul uscarii);

- muta dovleacul taiat intr-o oala;

- presara dovleacul cu zaharul;

- lasa dovleacul sa lase zeama peste noapte;

- muta oala cu dovleac pe foc;

- adauga sarea de lamaie;

- amesteca si fierbe dovleacul;

- din momentul in care dovleacul incepe sa fiarba, da focul la mic mai fierbe-l pentru 5 minute;

- opreste focul si lasa dovleacul sa se raceasca in jur de 4 ore. Daca dovleacul nu e prea zemos, poti adauga putina apa;

- repeta procesul de fierbere de inca 3 ori( cu adaugare de apa, daca e necesar);

- scurge lichidul si raspandeste bucatile de dovleac pe tavile deshidratorului;

- seteaza temperatura la 65 grade Celsius lasa-le la uscat 24 ore;

- depoziteaza dovleacul confiat intr-un recipient curat cu capac ermetic.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci PLACINTA de DOVLEAC