Cum sa prepari ROSII deshidratate in ULEI de MASLINE. Reteta pentru iarna

Rosiile deshidratate in ulei de masline sunt foarte gustoase si bogate in calorii, proteine si fibre. In comert, acest preparat delicios e destul de scump. Asadar, daca vrei sa faci economie, prepara rosiile chiar la tine acasa. Iti aratam cum, in cele ce urmeaza.

Ingrediente:

- rosii-pruna (romane)

- sare

- ulei de masline

- busuioc, usturoi, rozmarin(alege condimentele dupa preferinta).

Mod de preparare:

- preincalzeste cuptorul la 95 grade Celsius.

- spala rosiile si taie-le in jumatati.

- elimina semintele rosiilor.

- pregateste tavile: acopera-le cu foi de copt, aranjeaza rosiile si presara-le cu sare, dupa gust. .

- coace rosiile pana se usuca. Dureaza intre 4 si 6 ore.

- pune rosiile uscate in borcane si toarna peste ele ulei de masline, pana le acoperi. Vei adauga si alte condimente, in functie de preferinte!

- depoziteaza rosiile la frigider! Consuma continutul unui borcan in maximum 3 saptamani!

Important: consuma rosiile deshidratate si preparate in ulei cu moderatie, deoarece au o aroma puternica si sunt destul de sarate.

 Citeste si: Bulion de rosii in sticla