Ketchup-ul de casa se face din ingrediente naturale si contine doar 9 calorii, fiind foarte sanatos si extrem de util in curele de slabire. Iata cum se prepara:
Ingrediente:
• O ceapa rosie mare (curatata si maruntita);
• O tulpina de telina (curatata si maruntita);
• O jumatate de bulb de fenicul (curatat si maruntit);
• O bucata de ghimbir proaspat, de aproximativ 5 cm (curatat si maruntit);
• 2 catei de urturoi ( curatati si marunititi);
• O jumatate de ardei iute rosu ( fara seminte si tocat marunt);
• O lingura de seminte de coriandru;
• O legatura de bucuioc proaspat;
• O lingurita d epiper negru, proaspat macinat;
• 2 cuisoare;
• Sare de mare;
• 1 kg de rosii galbene, portocalii sau verzi taiate cubulete sau 500 g de rosii cherry sau prunisoare, taiate in jumatate;
• 200 ml de otet de vin rosu;
• 0g de zahar brun.
Metoda de preparare:
##STEP##
Puneti toate legumele intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati putin ulei, ghimbirul, ardeiul iute, tijele de busuioc, semintele de coriandru si cuisoarele. Asezonati cu piper negru si cu un praf de sare. ##END STEP##
##STEP##
Gatiti legumele la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand ocazional, pana acestea se inmoaie. ##END STEP##
##STEP##
Adaugati rosiile si 350 ml de apa rece, dati in clocot si fierbeti amestecul la foc mic, pana scade la jumatate. ##END STEP##
##STEP##
Adaugati frunzele de busuioc si pasati compozitia cu ajutorul unui blender manual sau trecand-o printr-o sita deasa, pentru a obtine o pasta fina. Dati compozitia din nou in clocot, pana cand sosul se ingroasa. ##END STEP##
##STEP##
Turnati sosul intr-o cratita curata si adaugati otetul si zaharul. Lasati compozitia la fiert pana cand capata consistenta si aspectul unui ketchup. Asezonati dupa gust si turnati sosul in sticle sterilizate. Pastrati sticlele la rece, intr-ul loc intunecos sau in frigider si ketchup-ul se va pastra pana la 6 luni. ##END STEP##