Aceasta combinatie de dovlecei cu cartofi si oua rascoapte seamana foarte mult cu o musaca de legume si este o mancare foarte consistenta.
Ingrediente:
- 3 dovlecei,
- 300 grame cartofi,
- 2 oua,
- o lingura de untura,
- o lingura de branza rasa,
- o lingurita de verdeata tocata,
- 2 cesti lapte,
- 50 grame unt proaspat,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se rad dovleceii, se curata cartofii si se taie felii (cruzi). ##END STEP##
##STEP##
Se fierb ouale rascoapte. ##END STEP##
##STEP##
Se unge cu untura o forma rezistenta la foc, se asaza un rand de felii de cartofi, un rand de felii de dovlecei, unul de felii de oua rascoapte, se presara branza, putina verdeata si din nou cartofi, dovlecei si oua. ##END STEP##
##STEP##
Deasupra se toarna lapte, potrivit de sarat, cat sa acopere legumele din forma, se pun cateva bucatele de unt proaspat si se da la cuptor, la foc potrivit, pana ce se fierb cartofii si dovleceii. ##END STEP##
Mod de servire:
Aceasta mancare de leguma este buna atat calda, cat si rece.