O mancare de legume mai putin obisnuita este pilaful de praz.
Ingrediente:
- 6 fire de praz,
- o ceapa,
- o ceasca de orez,
- 2 cesti apa,
- 3 linguri de ulei,
- o lingura de bulion sau 4 rosii,
- sare, piper.
Mod de pregatire:
##STEP##
Se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei. ##END STEP##
##STEP##
Se alege orezul, se spala, se usuca si se amesteca cu ceapa, cand aceasta s-a topit fara sa se rumeneasca. ##END STEP##
##STEP##
Intre timp se taie prazul felii subtiri, se inabusa cu o lingura de ulei, se asaza in cratita cu orezul, se adauga rosiile fara coaja si fara seminte, sau o lingura de bulion si doua cesti de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare si de piper si se da la cuptor pana scade apa, iar orezul este potrivit de fiert. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste mancarea racorita. La fel se face cu arpacas, inmuiat insa din ajun ca sa fiarba mai repede.