Pentru aceasta reteta se folosesc ardei grasi, rosii sau verzi care se umple cu vinete si se servesc cu sos.
Ingrediente:
- 12 ardei,
- 3 vinete mijlocii,
- o felie de paine,
- o ceapa,
- un ou,
- o lingura de faina,
- sare, piper,
- 2 linguri de untura.
Pentru sos:
- 500 grame rosii,
- o lingurita de faina,
- o lingurita de zahar,
- sare,
- o frunza de telina.
Mod de preparare:
##STEP##
Se scot cotoarele de la ardei si se curata de seminte. ##END STEP##
##STEP##
Se coc vinetele ca pentru salata, se toaca impreuna cu putin miez de paine alba muiat in lapte si o ceapa tocata, prajita. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga un ou, sare, piper si faina. ##END STEP##
##STEP##
Se umplu ardeii cu aceasta compozitie, se inmoaie capatul in putina faina si se prajesc in untura. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza in cratita cu un sos de rosii si se dau la cuptor sa fiarba incet. ##END STEP##
Aceasta mancare delicioasa se prepara in special vara cu legume proaspete: ardei, vinete si rosii.