Pentru ca aceasta reteta sa fie una reusita, este necesar sa folosesti napi tineri, care sunt fragezi, dulci si gustosi.
Ingrediente:
- 1 kg napi,
- 2 linguri de unt,
- o lingurita de faina,
- o ceasca lapte,
- 2 linguri de smantana.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie napii in doua si fiecare jumatate in alte trei sau patru bucati. ##END STEP##
##STEP##
Se curata bucatile dandu-le in acelasi timp si o forma mare cat o nuca. ##END STEP##
##STEP##
Se spala si se usuca intr-un servet. Se incalzeste unt intr-o cratita, se pun napii, se tin inabusiti circa 20 de minute, la foc potrivit. ##END STEP##
##STEP##
Se misca cratita, pentru a nu se lipi de fund. Se pune sare. ##END STEP##
##STEP##
Separat se face un rantas alb din unt si faina. Se stinge cu o ceasca de lapte. ##END STEP##
##STEP##
Cand sosul a fiert, se adauga smantana, se toarna peste napi si se lasa sa mai fiarba inabusit, la foc mic, circa 20 de minute. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc cu friganele sau cu crochete.