Rosiile umplute cu orez este o reteta de post foarte gustoasa si consistenta.
Ingrediente:
- 12 rosii potrivit de mari,
- 2 cepe,
- o ceasca de orez,
- 2 linguri ulei,
- o lingurita verdeata,
- sare, piper.
Pentru sos:
- miezul de la rosii,
- o ceapa,
- o lingura ulei,
- o lingurita faina,
- o lingurita zahar,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg rosii netede, rotunde si potrivit de mari. ##END STEP##
##STEP##
Se taie un capacel in partea unde a fost codita, se scot miezul si semintele cu grija, ca sa nu se sparga rosiile, si se pun cu gura in jos, sa se scurga. ##END STEP##
##STEP##
Separat se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se adauga orezul, si cand incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu apa. ##END STEP##
##STEP##
Se tine cateva minute pe foc sa infloreasca orezul (incepe sa se umfle). ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte, se adauga verdeata tocata, sare si piper. Se umplu rosiile. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o cratita cu un sos facut dintr-o lingura de ulei in care s-a prajit o ceapa tocata, miezul scos din rosii, faina, zahar si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor sa fiarba putin, la foc potrivit. Rosiile trebuie sa ramana intregi, frumoase. ##END STEP##
Pont: Tot atat de gustoase sunt si rosiile umplute cu arpacas. Se fac la fel, arpacasul trebuie insa inmuiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai repede.