Afla cum se prepara rosiile umplute de post

Rosiile umplute cu orez este o reteta de post foarte gustoasa si consistenta.

Ingrediente:

- 12 rosii potrivit de mari,
- 2 cepe,
- o ceasca de orez,
- 2 linguri ulei,
- o lingurita verdeata,
- sare, piper.

Pentru sos:

- miezul de la rosii,
- o ceapa,
- o lingura ulei,
- o lingurita faina,
- o lingurita zahar,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg rosii netede, rotunde si potrivit de mari. ##END STEP##

##STEP##

Se taie un capacel in partea unde a fost codita, se scot miezul si semintele cu grija, ca sa nu se sparga rosiile, si se pun cu gura in jos, sa se scurga. ##END STEP##

##STEP##

Separat se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se adauga orezul, si cand incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Se tine cateva minute pe foc sa infloreasca orezul (incepe sa se umfle). ##END STEP##

##STEP##

Se da la o parte, se adauga verdeata tocata, sare si piper. Se umplu rosiile. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o cratita cu un sos facut dintr-o lingura de ulei in care s-a prajit o ceapa tocata, miezul scos din rosii, faina, zahar si sare. ##END STEP##

##STEP##

Se da la cuptor sa fiarba putin, la foc potrivit. Rosiile trebuie sa ramana intregi, frumoase. ##END STEP##

Pont: Tot atat de gustoase sunt si rosiile umplute cu arpacas. Se fac la fel, arpacasul trebuie insa inmuiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai repede.