Mancare de post cu hribi (manatarci)

O mancare usor de preparat pentru zilele de post se prepara din hribi cu sos si verdeata.

Daca nu stiai, hribii sunt un fel de ciuperci numite in unele regiuni si manatarci.

Ingrediente:

- 200 grame hribi (manatarci),
- 4 cepe mijlocii,
- o lingurita de faina,
- o lingura de bulion,
- verdeata,
- sare,
- piper,
- 3 linguri ulei.

Mod de preparare:

##STEP##

Hribii uscati se aleg cu foarte mare grija, sa nu aiba viermi. ##END STEP##

##STEP##

Se spala in cateva ape si se lasa in apa caldicica din ajun pana a doua zi. Se scurg bine de apa si se taie ca taiteii mai grosi. ##END STEP##

##STEP##

Apa in care s-au muiat hribii se lasa sa se limpezeasca si se pastreaza. ##END STEP##

##STEP##

Separat, se rumenesc in ulei cepele taiate marunt, se presara faina, se sting cu o ceasca din apa limpezita in care au fost muiati hribii. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga bulion, sare, piper. ##END STEP##

##STEP##

Se pun hribii si se lasa sa fiarba impreuna, adaugandu-se cate putin din apa in care au fost muiati, pana ce mancarea este gata. ##END STEP##

Mod de servire:

Mancarea de hribi se serveste rece cu patrunjel verde, tocat marunt, deasupra.