O mancare de legume consistenta este cobinatia reusita de vinete cu rosii si ardei.
Aceasta mancare de vara este usoara, de aceea poate fi consumata la cina.
Ingrediente:
- 2 - 3 vinete mijlocii,
- 1 kg rosii,
- 2 cepe,
- 6 ardei grasi,
- 2 - 3 catei de usturoi,
- 2 - 3 linguri de ulei,
- marar,
- patrunjel,
- sare, piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie rosiile felii. Se asaza un rand pe fundul cratitei, apoi se pune un rand de ceapa cruda taiata pestisori (felii subtiri). ##END STEP##
##STEP##
Se taie in patru vinetele, se oparesc, se scurg, se asaza peste ceapa, iar deasupra se pun ardei grasi taiati rotocoale. ##END STEP##
##STEP##
Peste ardei se pun cativa catei de usturoi taiati in doua, marar, patrunjel tocat, sare si piper (facultativ). ##END STEP##
##STEP##
Deasupra se pune restul de rosii taiate felii. Se acopera cratita cu capacul si se lasa sa fiarba la foc mic. ##END STEP##
##STEP##
Cand incepe sa lase apa, se adauga uleiul. ##END STEP##
##STEP##
Se misca cratita din cand in cand, pentru a se controla daca nu s-a prins de fund. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor pana ce scade complet. ##END STEP##
Mod de servire:
Se lasa sa se raceasca in cratita si se rastoarna ca o budinca.