Cu orez se pot umple dovlecei, rosii, varza, dar si ardei. Iata o reteta de post cu ardei rosii sau verzi umpluti cu orez.
Ingrediente:
- 12 ardei,
- 2 cepe,
- o ceasca de orez,
- 2 linguri ulei,
- o lingurita verdeata,
- sare, piper.
Pentru sos:
- miezul de la rosii,
- o ceapa,
- o lingura ulei,
- o lingurita faina,
- o lingurita zahar,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se spala ardeii, se scoate capacul in jurul coditei. ##END STEP##
##STEP##
Separat se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se adauga orezul, si cand incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu apa. ##END STEP##
##STEP##
Se tine cateva minute pe foc sa infloreasca orezul (incepe sa se umfle). Se da la o parte, se adauga verdeata tocata, sare si piper. ##END STEP##
##STEP##
In orez se poate adauga un morcov ras pe razatoarea mica. Se umple ardeii. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce s-au asezat in cratita, inainte de a turna sosul, se lasa sa se rumeneasca putin in ulei, intorcandu-i pe toate partile. ##END STEP##
##STEP##
Sosul se face dintr-o lingura de ulei in care s-a prajit o ceapa tocata, miezul scos din rosii, faina, zahar si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna sosul, se dau la cuptor. ##END STEP##
Mod de servire:
Ardeii de post cu orez se servesc reci.