Andivele sunt bune atat sub forma de salata, cat si la cuptor. Noi va propunem o reteta de andive la cuptor.
Ingrediente:
- un kg andive,
- o lingura unt, pentru rest aceleasi cantitati ca pentru “Conopida la cuptor”.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada. ##END STEP##
##STEP##
Se spala bine in mai multe ape reci, sa nu ramana nisip printre frunze. ##END STEP##
##STEP##
Se unge cu o lingura de unt o cratita potrivit de mare, in care sa incapa andivele asezate unele langa altele. ##END STEP##
##STEP##
Se pun in cratita, se presara sare, se adauga 3 - 4 linguri de apa, zeama de la o jumatate de lamaie si inca o lingura de unt deasupra. ##END STEP##
##STEP##
La inceput se pun cateva minute pe foc iute, pana ce da apa in clocot. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o forma unsa cu unt. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sos alb din 1/2 lingura de unt si 1/2 lingura faina. ##END STEP##
##STEP##
Se stinge cu o ceasca de lapte sau cu apa in care a fiert andivele. Se tine putin sa fiarba, dar sa nu se ingroase, sa ramana ca o smantana. ##END STEP##
##STEP##
Daca este necesar, se mai adauga lapte. Cand este gata, se amesteca cu smantana si cu branza rasa si se toarna peste andive, incet. ##END STEP##
##STEP##
Se presara cu branza amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor iute, pana se rumeneste deasupra. ##END STEP##