Reteta: Chiftele de vinete coapte cu sos de rosii

O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate cu sos de rosii.

Ingrediente:

- 3 vinete mijlocii,
- 2 oua,
- 2 linguri de faina,
- sare, piper,
- 3 linguri de ulei.

Mod de preparare:

##STEP##

Se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. ##END STEP##

##STEP##

Se toaca si se amesteca cu doua oua, sare, piper si faina, astfel incat compozitia sa fie mai mult moale. ##END STEP##

##STEP##

Se iau cu lingura din compozitie si se da drumul chiftelelor in ulei incins, prajindu-le pe ambele parti. ##END STEP##

##STEP##

Separat se fierb rosiile, se trec prin sita si se amesteca cu putina ceapa prajita. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga sare si o lingurita de zahar. Se tine sa dea cateva clocote. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza chiftelele in sosul de rosii si se lasa pe marginea masinii sa fiarba foarte incet, ca sa nu se sfarame. ##END STEP##

Mod de servire:

Chiftelele de vinete astfel preparare se servesc calde sau reci.