O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate cu sos de rosii.
Ingrediente:
- 3 vinete mijlocii,
- 2 oua,
- 2 linguri de faina,
- sare, piper,
- 3 linguri de ulei.
Mod de preparare:
##STEP##
Se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. ##END STEP##
##STEP##
Se toaca si se amesteca cu doua oua, sare, piper si faina, astfel incat compozitia sa fie mai mult moale. ##END STEP##
##STEP##
Se iau cu lingura din compozitie si se da drumul chiftelelor in ulei incins, prajindu-le pe ambele parti. ##END STEP##
##STEP##
Separat se fierb rosiile, se trec prin sita si se amesteca cu putina ceapa prajita. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga sare si o lingurita de zahar. Se tine sa dea cateva clocote. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza chiftelele in sosul de rosii si se lasa pe marginea masinii sa fiarba foarte incet, ca sa nu se sfarame. ##END STEP##
Mod de servire:
Chiftelele de vinete astfel preparare se servesc calde sau reci.