Reteta: Ciuperci cu sos de smantana

Ciupercile pot fi preparate fierte, la cuptor sau pe gratar in fel si chip.

Daca vrei sa testezi o reteta delicioasa si hranitoare, noi iti propune, mancare de ciuperci cu sos de smantana.

Ingrediente:

- 1 kg ciuperci,
- 2 linguri unt,
- o ceasca smantana,
- o lingurita faina,
- sare,
- marar tocat.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea tare. ##END STEP##

##STEP##

Se curata, se rup picioarele, iar ciupercile mari se taie in patru sau in mai multe bucati, dupa marime. ##END STEP##

##STEP##

Pe masura ce sunt curatate, se arunca intr-o cratita cu apa rece in care s-a pus putin otet si un praf de sare, pentru a nu se innegri inainte de a fi puse foc. ##END STEP##

##STEP##

Indata ce sunt toate curatite, se pun in cratita sa se inabuse, cu unt si putina sare. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca din cand in cand se fierb pana ce apa pe care au lasat-o este aproape scazuta. ##END STEP##

##STEP##

Cand sunt gata, se adauga smantana amestecata cu faina si se lasa la foc mic pana incep din nou sa fiarba. Inainte de a servi, se adauga putin marar verde tocat. ##END STEP##

##STEP##

In loc de a se amesteca cu smantana, faina poate fi prajita usor in unt si stinsa, adaugandu-se apoi smantana. ##END STEP##

Mod de servire:

Totul se toarna peste ciuperci si se lasa sa dea cateva clocote.