Din morcovi se poate prepara o mancare cu sos de smantana care poate fi servita ca atare sau pe post de garnitura pentru carne.
Ingrediente:
- un kg morcovi (carote),
- 2 linguri de unt,
- 2 cesti zeama de carne sau apa,
- 2 linguri rase zahar,
- sare,
- o ceasca smantana,
- o lingurita de faina.
Mod de preparare:
##STEP##
Se rad morcovii cu un cutit bine ascutit. ##END STEP##
##STEP##
Se pun intr-o cratita cu doua linguri de unt, doua cesti de apa sau zeama de carne, doua linguri rase de zahar si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit, miscand cratita din cand in cand ca sa nu se prinda pe fund. ##END STEP##
##STEP##
Cand sunt gata, sosul trebuie sa fie destul de scazut. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca separat smantana cu faina si se toarna deasupra. ##END STEP##
Mod de servire:
Cum s-au infierbintat, se servesc.