Musacaua este o mancare gustoasa care se prepara din mai multe straturi de cartofi in combinatie cu alte legume, orez sau carne.
Afla cum se prepara musacaua de cartofi cu zarzavat:
Ingrediente:
- 500 g cartofi,
- 2 linguri de lapte,
- o lingura de unt,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 3 cepe mrjlocii,
- 2 linguri de untura,
- o lingura de bulion,
- o lingura de pesmet,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se face un piure de cartofi. Se curata cartofii, se taie in sferturi si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa-i acopere si putina sare. ##END STEP##
##STEP##
Se fierb repede, se scurg de apa si se trec cat sunt fierbinti printr-o sita. ##END STEP##
##STEP##
Se bat bine cu unt in cratita in care au fiert. Cand au devenit albi si spumosi ca o crema, se adauga laptele fierbinte, cate putin. ##END STEP##
##STEP##
Se mai bat apoi pe foc, ca sa se infierbante, fara insa sa se rumeneasca pe fund sau sa fiarba. Se potriveste gustul sarat. ##END STEP##
##STEP##
Separat se fierbe un morcov si un patrunjel. ##END STEP##
##STEP##
Se taie ceapa marunt, se prajeste cu putina untura si se adauga morcovul si patrunjelul trecute prin masina. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare. Se unge cratita cu untura, se presara pesmet si se intinde un strat de piure de cartofi. ##END STEP##
##STEP##
Deasupra se asaza zarzavatul tocat peste care se pune restul de piure. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna bulion subtiat cu apa, cat sa acopere cartofii, se da la cuptor. ##END STEP##
Daca esti vegetarian/a si iti place aceasta reteta, testeaza si musacaua de cartofi cu linte.